Het Span Moorkoppen

Vakmanschap sinds 1820

Bezorgen met paard en wagen

In 1820 is de slijterij in Leerdam geopend. De toenmalige burgemeester van Leerdam wilde met deze winkel wat extra inkomsten genereren. Sinds 1820 is er veel veranderd. Uiteindelijk is de slijterij in handen gekomen van de familie Terlouw. De zelf gedistilleerde dranken werden in de regio bezorgd met paard en wagen. Daaraan danken we ook onze opvallende naam Het Span Moorkoppen. Moorkoppen is namelijk de bijnaam van de raspaarden, die in een span voor de wagen werden ingezet voor de bezorging. In 1948 werden paard en wagen vervangen door een auto.

Er is veel veranderd

Vanaf 1948 bezorgt Het Span Moorkoppen gemotoriseerd. Nu hebben we twee bestelwagens  rondrijden om producten te bezorgen: voor feesten, in (bedrijfs)kantine of gewoon bij iemand thuis. In 2002 openden we een tweede slijterij: in Meteren. Er is veel veranderd sinds 1820. Wel zijn beide slijterijen nog steeds in handen van dezelfde familie. De ‘nieuwe’ generatie zet de traditie van het familiebedrijf dan ook voort. Traditie is belangrijk voor ons. Om die reden leveren we nu nog steeds likeur, brandewijn, vieux en jenever van ons eigen merk, ook al distilleren we het niet meer zelf. 

Het Span Moorkoppen anno nu

Ook al is er veel veranderd, er is ook veel hetzelfde gebleven bij Het Span Moorkoppen. Neem ons vakmanschap. We houden onze kennis van dranken op peil met verschillende cursussen en opleidingen. De manier waarop we zelf wijn inkopen bij verschillende wijnleveranciers is bijna een ambacht te noemen. Door scherpe inkoop en een kritische blik waarborgen we een goede prijs én de kwaliteit die u verwacht. Het Span Moorkoppen biedt verder een flexibele levering en heeft persoonlijke aandacht voor u als klant. We investeren graag in een langetermijnrelatie. Niet voor niets komen veel klanten al sinds jaar en dag bij ons in de winkels.